FINEQ INTERNATIONAL OY

THE FINNISH EQUIPMENT COMPANY

Kontiolahden Lehmossa toimiva FinEq International Oy on monipuolinen ohutlevy- ja pintakäsittelypalveluita tuottava yritys. FinEq tarjoaa suomalaista osaamista kaikilla liiketoiminta-alueillaan niin kotimaan kuin ulkomaiden markkinoille. Yrityksellämme on joustava toimintamalli, joka takaa asiakkaille luotettavat ja varmat toimitukset. Hyvän konekantamme ja henkilökuntamme korkean ammattitaidon ja kokemuksen ansiosta yrityksemme pystyy valmistamaan laadukkaita tuotteita sekä palveluja ja tekemään suuriakin tilauksia nopealla toimitusajalla. Omistamamme 1840m2 tuotantotilat sijaitsevat Ensolantiellä, Lehmossa.

PINTAKÄSITTELYÄ ALIHANKINTANA
FinEq:llä on kokoluokaltaan Itä-Suomen nykyaikaisin pintakäsittelylaitos, nanokeraamisella esikäsittelyllä ja automatisoidulla tuotantolinjalla. Teollisuusjauhemaalaamon 210 metrinen uniikki tuotantolinja kokonaisuus mahdollistaa suurienkin volyymien käsittelyn ekologisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti. Tehokkaan esikäsittelyn ja jauhemaalauksen vuoksi, linjastolla saadaan merilaatua vastaava lopputulos kertamaalauksella. Lisäksi suuressa jauhemaalausuunissa voidaan käsitellä isoja tuotteita vaivattomasti sekä jopa 12 metriä pitkiä kappaleita erikseen. Pintakäsittelytuotannon pääasiakkaita ovat metallialan yritykset Savo-Karjalan alueelta.

ILMASTOINTIKANAVATUOTANTOA JA ERIKOISOSIA
FinEq:llä on myös käytössään nykyaikainen ja monipuolinen metalliohutlevytöihin soveltuva konekanta. Vahvuutena on tehokas automaattinen kanttikanava- ja pellinkäsittelylinjasto, jolla voidaan toimittaa nopeasti esimerkiksi suuria määriä ilmastointikanavaa. FinEq valmistaa mittatilaustyönä ilmastointijärjestelmien erikoisosia ja konehuoneiden osia, suorakaide- ja kuljetuskanavia sekä äänenvaimentimia ja niiden osia. Lisäksi erilaiset listat, ulko- ja sisäsäleiköt sekä erikoisvalmisteiset savukuvut ja piippujärjestelmät kuuluvat valikoimiin. Kanavatuotannon asiakkaita ovat pääasiassa rakennus- ja LVI-alan yritykset, jotka toimivat ilmastointiasennusten ja kunnossapidon parissa ympäri Suomen. Kanavatuotteet tehdään yleensä projektiluontoisina tilaustöinä ja toimitukset tapahtuvat suoraan tehtaalta asiakkaalle.

TÄHTÄIN KANSAINVÄLISILLÄ MARKKINOILLA
FinEq International Oy panostaa vahvasti myös tuotekehitykseen ja kansainvälisyyteen. Yrityksen nimi FinEq juontaa juurensa englanninkielisistä sanoista ”The Finnish Equipment company”, joka tarkoittaa suomalaisten laitteiden ja varusteiden yritystä. FinEq valmistaa, myy ja välittää erilaisia loppukuluttajatuotteita kansainvälisille markkinoille. Yrityksen tarkoituksena on viedä suomalaista osaamista ja laatua ulkomaille. Merkittävimpänä kärkenä viennissä toimii yrityksen oma Carelia Grill® brändi, joka on keskittynyt avotulipihagrillien ja niiden lisävarusteiden valmistamiseen.  Vienti on tärkeä osa yrityksen kehitystä, tavoitteena kasvattaa kansainvälistä jälleenmyyntiverkostoa ja FinEq:n tunnettavuutta heti yrityksen alkutaipaleesta lähtien.

VASTUU YMPÄRISTÖSTÄ
FinEq toimii aidosti vastuullisesti. Yrityksen toiminta on ympäristöluvan mukaista, joka varmistaa sen, että prosessit noudattavat annettuja ympäristöluvassa määriteltyjä asetuksia. Kuitenkaan pelkkä ympäristölupaehtojen toteuttaminen ei riitä, vaan FinEq kiinnittää myös erityistä huomiota kestävään kehitykseen. Tarkoituksena on minimoida yrityksen ympäristövaikutuksia muun muassa siirtymällä asteittain uusiutuviin energianlähteisiin ja tehostamalla materiaalin hyväksi- ja uudelleenkäyttöä. Ympäristöasioiden lisäksi FinEq antaa oman panoksensa sosiaaliseen kestävyyteen. Yritys osallistuu paikallisyhteisön hyvinvoinnin lisäämiseen muun muassa tukemalla nuorten hyvinvointiin liittyvää vapaaehtoistoimintaa. Varmistaaksemme mahdollisimman hyvät tulokset kestävän kehityksen toteuttamisessa teemme yhteistyötä konsulttiyritys Green Coal Mining Oy:n kanssa.

FINEQ INTERNATIONAL OY

Ensolantie 2
80710 Lehmo
Suomi Finland

Y-Tunnus: 2726485-8

translation missing: fi.sections.map.get_directions