Toimitusjohtajan vuosikatsaus

Toimitusjohtajan vuosikatsaus

Toimitusjohtajan vuosikatsaus 

FinEq International Oy:n vuosi oli hyvinkin vaihteleva kokonaisuudessaan, aina alkuvuoden ennätystahdista, sodan aiheuttamaan uuteen maailmankuvaan ja epätietoisuuteen, sekä sitä kautta nousseiden kustannusten kanssa tasapainoilemiseen ja siitä seuranneeseen keskimääräistä hiljaisempaan loppuvuoteen.

Covidin hiukan rauhoituttua pääsimme toteuttamaan suunniteltuja KV-toimia sekä messuilemaan niin Suomessa, kuin ulkomailla. Toteutimme myös vuoden aikana loppuun investoinnit laitteineen, mikä parantaa kilpailukykyä ja toimintaamme pitkässä juoksussa.

 

Suurien kokonaisuuksien tehokasta hallintaa

 

Kokonaisuudessaan onnistuttiin erityisen hyvin grillitoimituksessa Metsähallitukselle, joka oli aikataulultaan ja resursseiltaan hyvinkin tiukka, mutta onnistuttiin saamaan se valmiiksi ja matkaan jopa etuajassa. Tämä vain mainintana yhtenä niistä monista upeista projekteista, joita pääsimme vuoden aikana toteuttamaan.

Muutoin yrityksen kehityshankkeen vieminen maaliin kokonaisuudessaan oli myös onnistumisen arvoinen suoritus, sillä esim. käytännössä 9 kuukauden sisällä piti toteuttaa 2 vuoden KV-toimet.

 

Yrittäminen on jatkuvaa uuden oppimista

 

Aina oppii uutta ja joka päivä tulee vastaan pieniä juttuja vastaan, josta voi ammentaa oppeja tulevaan. Suurimpana oppina vuonna 2022 oli yrityksen strategian aukaisu ja tuloksellisen jatkumon määrittely. Strategia työ ei ole vielä valmis, mutta prosessissa on tullut paljon uutta oppia, josta varmasti on hyötyä tulevaisuudessa.

 

Muuttuva maailmantilanne ja sen luomat paineet

 

Voisin sanoa, että suurimpana haasteena kokonaisuudessaan oli energiakustannusten nousu, joka on vaikuttanut koko maailmassa. Toinen selkeä haaste on ollut ihmisten ostokäyttäytyminen hankalassa maailmantilanteessa, joka on vaikuttanut suoraan esim. grillien myyntiin.

 

Liikevaihdon kehitys

 

Valitettavasti liikevaihdon kehitys jäi vuonna 2022 toteutumatta ja suurimpana syynä tosiaan sota ja siihen liittyvät epävarmuustekijät sekä kustannusten nousu. Olemme kuitenkin lähellä 2021 tasoa, joten yleinen tilanne huomioiden täytyy olla tyytyväinen.

 

Täydellä tarmolla vuoteen 2023

 

Positiivisella yrittämisellä eteenpäin, kiveäkään ei jätetä kääntämättä. Koko tiiminä viedään tätä kelkkaa eteenpäin ja palvellaan asiakkaita ratkaisukeskeisesti yrityksen jokaisella osa-alueella. Vuonna 2023 tulemme kirkastamaan yrityksemme kokonaisstrategiaa ja tällä tähtäämme jatkamaan tasaisen kasvun tietä.

Kiitos omasta puolestani kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille, kuin myös toimittajille. Unohtamatta kuitenkaan niitä, jotka tekevät itse konkreettisen työn, eli FinEq:n työntekijät, isoin kiitos kuuluu teille.

 

Lehmossa 13.1.2023

Ville Hämäläinen

Toimitusjohtaja

FinEq International Oy

 


Kommentoi