PINTAKÄSITTELY

Pintakäsittelyä alihankintana

FinEq:llä on kokoluokaltaan Itä-Suomen nykyaikaisin pintakäsittelylaitos, nanokeraamisella esikäsittelyllä ja automatisoidulla tuotantolinjalla. Teollisuusjauhemaalaamon 210 metrinen uniikki tuotantolinja kokonaisuus mahdollistaa suurienkin volyymien käsittelyn ekologisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti. Tehokkaan esikäsittelyn ja jauhemaalauksen vuoksi, linjastolla saadaan merilaatua vastaava lopputulos kertamaalauksella. Lisäksi suuressa jauhemaalausuunissa voidaan käsitellä isoja tuotteita vaivattomasti sekä jopa 12 metriä pitkiä kappaleita erikseen. Pintakäsittelytuotannon pääasiakkaita ovat metallialan yritykset Savo-Karjalan alueelta.

 

Jauhemaalaus

Jauhemaalaus JoensuuJauhemaalaus eli pulverimaalaus (=polttomaalaus) on yleisin metallien ja metallituotteiden maalaus- ja lakkausmenetelmä. Se antaa erittäin kovan sekä mekaanista että kemiallista kulutusta kestävän pinnan tuotteille tai raakamateriaaleille. Varsinkin suurivolyymisissa ohutlevytuotteissa jauhemaalauksen edut ovat merkittävät; se on edullinen, nopea ja kestävä pinnoitusmenetelmä ja soveltuu mainiosti myös moniulotteisille kappaleille sekä valutuotteille. Tuotteiden värisävyn ja kiiltoasteen voi valita vapaasti, valikoima on laaja.

Jauhemaalit ovat ympäristöystävällisiä. Päinvastoin kuin märkämaalit, joissa käytetään liuottimia, jauhemaalauksessa ei vapaudu haihtuvia orgaanisia yhdistelmiä (VOC) ympäristöön. Sen lisäksi jauhe voidaan kierrättää ja uudelleen käyttää, mikä tekee jauhemaalauksesta vieläkin edullisempaa. Jauhemaalaus on oikea ratkaisu kun tuotteelle halutaan korkea vaatimustaso ja laatu.

Maalaamomme kykenee käsittelemään tuotteet rasitusluokkaan C5 High. Jauhemaalausta käytetään esim. alumiiniprofiili-, metallihuonekalu- ja koneteollisuudessa, kuten myös lämmitys- ja ilmastointi-, kodinkone- ja autoteollisuudessa.

 

JAUHEMAALAUSPROSESSI

Esikäsittely:

Maalattavien tuotteiden ja materiaalien esikäsittely on onnistuneen lopputuloksen kannalta vähintään yhtä tärkeä asia kuin itse maalauskin. Esikäsittely ja sen laatu vaikuttaa useaan seikkaan, mm. maalipinnan visuaaliseen laatuun, maalipinnan kestävyyteen (elinkaareen), maalin kiinnipysyvyyteen sekä moniin muihin maalipinnalta eri käyttöympäristöissä vaadittaviin ominaisuuksiin.

  • Tuote vastaanotetaan, jonka jälkeen arvioidaan sen esikäsittelyn tarve. Tämän jälkeen tuotteesta suojataan silikonitulpilla tai teippaamalla kohdat, joihin ei haluta maalia. Varsinaista tuotantoprosessia varten pieinikokoisiin tuotteisiin, max. 1000 x 1600 x 3860 mm, tehdään ripustamista varten reiät ja nostetaan linjalle metallikoukkujen varaan. Kookkaammat osat, max. 1200 x 2600 x 12000 mm, maalataan erikseen kärryn avulla.

  • Maalattaville tuotteille tehdään viisivaiheinen esikäsittely, ennen kuin varsinainen jauhemaalaus aloitetaan. Ensin tehdään alkalinen rasvanpoistopesu ja ionipuhdistetut huuhtelut. Seuraavaksi tuotteen pintaan applikoidaan nanokeraaminen pinnoite, joka toimii korroosionsuojana ja antaa erinomaisen tartuntapinnan, jonka päälle jauhemaalaus voidaan tehdä. Esikäsittely on ympäristöystävällinen, sillä siinä ei käytetä kromia eikä fosfaattia.

  • Esikäsittelyprosessin jälkeen maalattavat kappaleet kuivuvat kuivausuunissa ennen varsinaista maalausta. Kappaleiden jauhemaalaus suoritetaan vasta kun ne ovat täysin kuivat ja jäähtyneet.

Maalaus:

  • Jauhemaali sisältää hienojakoista väripigmenttiä ja hartsimaista sidosainetta. Jauhemaalaus tehdään joko erityisessä automaattimaalauskaapissa tai käsin maalauspistoolien avulla. Jauhemaali varautuu sähköisesti maalauspistooleissa, joista ne ruiskutetaan maalattavien tuotteiden pinnalle. Jauhemaalaustekniikassa jauhe leijutetaan irralliseksi säiliössä paineilman avulla sopivaksi ruiskutukseen. Kun itse tuote on maadoitettu, maalipartikkelit hakeutuvat tasaiseksi kerrokseksi maalattavalle pinnalle. Ohiruiskutettu maali kerätään talteen, jolloin jauhemaalaamo voi käyttää maalin uudelleen. Vaatimustasosta riippuen saadaan kestävä pinta 30-500 µm välillä.

Uunitus:

  • Maalauksen jälkeen kappaleet siirtyvät kaasulämmitteiseen uuniin (200 c) jossa tapahtuu maalipinnan verkottuminen jolloin kappaleen pintaan muodostuu oikea väri ja pinta. Toisin sanoen maali paistetaan eli polymerisoidaan jauheuunissa. Väripigmenttihiukkaset sekä hartsimainen sidosaine sulavat ja kovettuvat uunissa muodostaen yhtenäisen, kestävän ja elastisen pinnan.

  • Uunitusaika riippuu kappaleen koosta ja paksuudesta. Maalattavissa tuotteissa uunitusaika määräytyy kappaleen paksuimman kohdan mukaisesti. Uunituksen jälkeen kappaleet jäähdytetään jonka jälkeen kappaleet ovat valmiita jälkikäsittelyyn.

Jälkikäsittely:

  • Jauhemaalaamo hoitaa myös tuotteiden pakkauksen ja jälkikäsittelyn. Kun valmiit tuotteet ovat jäähtyneet, ne puretaan maalauslinjalta, tarkastetaan maalipinnan laatu ja pakataan tilaajan ohjeiden mukaan. Tarvittaessa suoritetaan myös kokoonpanotehtäviä.

 

JAUHEET

Saatavilla on erilaisia jauheita riippuen kappaleesta tai pinnan laadusta. Epoxi-, polyesteri- ja akrylijauheet ovat käytetyimpiä jauhetyyppejä. Metalli-, lakka- ja ohutkalvojauheita käytetään myös erityiskohteissa. 

Epoksi ja epoksipolyesteri ovat erinomaisia sisäkäyttöön tarkoitetuille tuotteille ja / tai jos vaaditaan liuottimia tai muita kemikaaleja hyvin kestävä maalaus. Näillä on myös suurin pinnan kovuus, joten ne kestävät mekaanista kulutusta parhaiten.

Polyesteri sopii hyvin ulkokäyttöön tarkoitetulle tuotteille, koska sillä on hyvä sään- ja UV-säteiden kestävyys. Polyesterijauhemaali on myös jauhemaaliksi suhteellisen elastista, joten se sopii kohteisiin joihin on oletettavissa törmäys- tai kolhiintumisrasitusta. Paras kiinnipysyvyys saavutetaan maalityypistä riippumatta ainoastaan kunnollisella esikäsittelyllä.

Polyuretaani: Sama kuin edellä, myös sisäkäyttöön kun vaaditaan erityisen sileää ja kiiltävää pinnanlaatua

Silikoni: Lämmönkestävä jauhemaali, joka toimii perinteisten lämpömaalien tavoin, eli sietää käytössä korkeita lämpötiloja (400–650 astetta).

 

Käytämme mm. kotimaisia Teknoksen jauhemaaleja. Lue lisää

suomi
Jauhemaalaus
Kanavatuotanto
Alihankinta
CARELIA GRILL

Laadukasta tuotantoa

FinEq:llä on myös käytössään nykyaikainen ja monipuolinen metalliohutlevytöihin soveltuva konekanta. Vahvuutena on tehokas automaattinen kanttikanava- ja pellinkäsittelylinjasto, jolla voidaan toimittaa nopeasti esimerkiksi suuria määriä ilmastointikanavaa.

Lisäksi yrityksellämme on kokoluokaltaan Itä-Suomen nykyaikaisin pintakäsittelylaitos, nanokeraamisella esikäsittelyllä ja automatisoidulla tuotantolinjalla. Teollisuusjauhemaalaamon 210 metrinen uniikki tuotantolinja kokonaisuus mahdollistaa suurienkin volyymien käsittelyn ekologisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti.  

Lue lisää

suomi

1840m2 tuotantotilamme sijaitsevat Kontiolahden Lehmossa. Käytössämme on nykyaikainen konekanta

Nuorekkaan henkilökunnan korkean ammattitaidon ja kokemuksen ansiosta, yritys pystyy valmistamaan laadukkaita tuotteita sekä palveluja ja tekemään suuriakin tilauksia nopealla toimitusajalla.

Perusarvojamme ovat asiakaslähtöisyys, joustavuus, rehellisyys, avoimuus sekä kotimaisuus.

Toimintamme on aidosti vastuullista ja ympäristöystävällistä.

Vastuu ympäristöstä

Toimimme aidosti vastuullisesti. Yrityksemme toiminta on ympäristöluvan mukaista, joka varmistaa sen, että prosessit noudattavat ympäristöluvassa määriteltyjä asetuksia. Kiinnitämme myös erityistä huomiota kestävään kehitykseen, minimoimalla yrityksen ympäristövaikutuksia muun muassa uusiutuvien energianlähteiden käyttöä lisäämällä ja tehostamalla materiaalin hyväksi- ja uudelleenkäyttöä.

Lue lisää

suomi

TARJOUSPYYNNÖT JA YHTEYDENOTTOLOMAKE

Toteutus yhteistyössä PURE STEEL-hankkeen kanssa

suomi

© FinEq International Oy - Suunnittelu ja toteutus Ideaomena OY